Onze services

Supercharger installatie

Superchargers en compressoren zijn de belangrijkste expertise van Chargertech. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij de installatie hier van ook verzorgen. Naast de standaard pakketten welke wij al eerder hebben ontwikkeld bieden wij ook voor andere modellen de installatie aan

Uitlaat op maat

Een van de meest voorkomende aanpassingen in onze werkplaats is het op maat maken van uitlaten. De belangrijkste reden om een uitlaat aan te passen is het verbeteren van de flow voor meer vermogen of voor een sportiever motorgeluid.

Turbo- en supercharger installatie

Ondanks dat superchargers onze belangrijkste expertise zijn weten wij ook alles over turbo's en kunnen wij helpen met de selectie van de juiste turbo met toebehoren en de installatie hier van. Het passend maken en installeren van het turbospruitstuk en de uitlaat, het maken van olie- en wateraansluitingen en natuurlijk ook het buizenwerk van en naar de turbo zijn geen enkel probleem.

Intercoolerupgrade

Een onderdeel dat bijna standaard wordt gebruikt in combinatie met een turbo of supercharger is de intercooler. Een intercooler wordt na de turbo of supercharger geïnstalleerd om de opgewarmde lucht weer terug af te koelen. Dit resulteert in een hoger rendement, oftewel meer vermogen en een lager verbruik.

Blow off valve installatie

Ondanks dat het maar een kleine ingreep is wordt ons ook vaak gevraagd om een blow off valve te installeren. Een blow off valve (of dumpvalve genoemd) kan op vrijwel ieder model turbo of superchargermotor geplaatst worden.

Motorombouw

Wanneer het gewenste vermogen met een turbo- of superchargerinstallatie meer is dan de motor aan kan dan kunnen er ook aanpassingen aan het motorblok gemaakt worden. Deze aanpassingen omvatten compressieverlaging, andere zuigers en drijfstangen, blueprinten en bijvoorbeeld andere nokkenassen.

Motorswap

Een versleten motor vervangen of een zwaarder motorblok in uw auto plaatsen? Ook hier bij zouden wij kunnen assisteren. Het aanpassen van steunen en het aansluiten van accessoires evenals het koppelen op een versnellingsbak vormen geen enkel probleem.

Installatie motormanagement

Het bouwen van een goede motor is natuurlijk de eerste stap maar zonder goede afstelling kan zelfs de beste motor mindere prestaties leveren of in het ergste geval zichzelf opblazen.

Afstelling

Om het optimale uit de gemaakte aanpassingen te halen is een goede afstelling van het systeem essentieel. Bij sommige aanpassingen zit er voldoende speling in het motormanagement om hier mee om te kunnen gaan maar bij de meeste modificaties zal een aanpassing van de afstelling wel gewenst zijn.

Race- en Rallyservice

Preparatie & reparatie van race- & rally auto's

Chiptuning

Chiptuning is de meest gebruikte optie om meer vermogen uit een auto te halen. Door aanpassingen in het motormanagement kan meer vermogen of een lager verbruik gerealiseerd worden

Onderstel en aandrijflijn

Monteerbaar door ons!

En nog veel meer!

Over ons

Over ons

Chargertech is in Januari 2007 opgericht vanuit een voorliefde voor auto’s en voornamelijk de motorische prestaties. En dat is ook te zien aan ons werk. Wij adviseren niet direct de duurste materialen te kiezen, maar alleen het beste voor uw project.
Informatie over de onderdelen, werking en hoe deze geïnstalleerd moeten worden is daarnaast ook een belangrijk punt waarop Chargertech zich probeert te onderscheiden van andere.

Webshop

Naast onze tuning werkzaamheden hebben wij een webshop waar u ook zelf uw onderdelen kan bestellen.
Zie: chargertech.nl